آیا ویتامینه مو عوارض دارد؟

آشنایی با ویتامینه مو و عوارض آن

برای نگهداری و مراقبت از موهای خود، می‌توانید از یکی از روش‌های درمانی موجود استفاده نمایید. این روزها روش‌های احیا و تقویتی زیادی برای موی سر وجود دارد که بهتر است در سالن‌های آرایشی معتبر و نزد افراد متخصص صورت گیرد. یکی از این روش‌ها، ویتامینه کردن مو است که به داشتن موهای سالم و زیبا کمک زیادی می‌نماید. اما آیا ویتامینه مو عوارضی دارد و این عوارض قابل چشم پوشی هستند یا خیر؟ در این مطلب قرار است پیرامون این موضوع صحبت کرده و با عوارض ویتامینه مو آشنا شویم.

ویتامینه مو چیست؟

ویتامینه مو یکی از روش‌های مناسب برای تغذیه، تقویت و رطوبت رسانی پوست سر و همچنین ساقه‌های مو است. زمانی که ویتامین‌های مورد نیاز و مواد مغذی مو کم می‌شوند، مو دچار مشکلاتی چون موخوره، ریزش و نازک شدن می‌گردد. در این زمان میتوان از روش ویتامینه مو استفاده کرده تا کلیه مواد مغذی و غنی جهت تقویت موها و پاکسازی پوست سر به کار برده شوند. در این روش درمانی، مواد آبرسان و ویتامین‌های مورد نیاز مو را روی موهای سر قرار می‌دهند تا از این طریق به تقویت و رشد آنها کمک شود. پروتئین، ویتامین‌های گروه B، مواد معدنی و املاح از جمله موادی هستند که با استفاده از روش ویتامینه، جذب موها می‌شوند. بنابراین اگر شما هم به دلیل استفاده از شامپوهای نامناسب، قرارگیری زیاد در نور آفتاب، آلاینده‌های شیمیایی و غیره دچار شکنندگی و خشکی بیش از حد مو شده‌اید، می‌توانید از این روش استفاده کرده و از مزایای آن بهره ببرید.

ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در ویتامینه

اگر دوست دارید بدانید که با انجام ویتامینه مو چه املاح و ویتامین‌هایی جذب موهایتان می‌شود، به این بخش توجه داشته باشید. بهترین مواد ویتامینه مو عبارتند از:

  • ­ ویتامین A

مو همچون هر سلول دیگری از بدن برای رشد به ویتامین A نیاز دارد. این ویتامین به غدد پوستی برای ایجاد ماده روغنی سبوم کمک می‌کند. همانطور که حتما می‌دانید سبوم سبب مرطوب شدن پوست سر شده و به سلامتی کف سر و همچنین ریشه و ساقه موها کمک می‌نماید. حال چیزی که مهم است در مقدار ویتامین A موجود است؛ چرا که کمبود و یا ازدیاد آن سبب ریزش مو می‌گردد.

  • ویتامین B

ویتامین B جزو دیگر ویتامین‌های لازم برای رشد موی سر است. در صورتی که این ویتامین در بدن کم شود، ریزش موها تشدید می‌شود. ویتامین B در مواد غذایی زیادی از جمله گوشت، ماهی، غلات سبوس‌دار و سبزیجات تیره وجود دارد. حال این ویتامین از جمله ویتامین‌هایی است که در روش ویتامینه مو نیز وجود داشته و از این طریق جذب موها می‌گردد.

  • ویتامین C

 

ویتامین C

ویتامین C یکی از آنتی اکسیدان‌های قوی در بدن است. این ویتامین از توقف رشد مو جلوگیری کرده و مانع از پیری و آسیب‌دیدگی آن می‌گردد. ویتامین C همچنین در کلاژن‌سازی نقش مهمی دارد و به رشد و حفاظت از موها کمک زیادی می‌نماید. بنابراین زمانی که موهای خود را ویتامینه ‌کنید، این ویتامین نیز جذب موها شده و به رشد و تقویت آنها کمک می‌نماید.

  • ویتامین D

مقدار کافی ویتامین D در بدن، به ایجاد فولیکول‌های جدید مو کمک می‌نماید. حال از آنجایی که میزان جذب این ویتامین در مردم ایران کم است، باید از طریق راه‌های دیگری به جذب آن کمک کرد. برای این کار بهتر است از جذب نور خورشید غافل نشده و در کنار آن از روغن کبد ماهی، برخی از قارچ‌ها و غذاهای غنی استفاده کرد.

  • ویتامین E

ویتامین E آسیب‌های سلولی را کاهش داده و سبب بهبود رشد موها می‌شود. این ویتامین منجر به تحریک بسترهای مویرگی شده و با افزایش جریان خون در پوست کف سر، سبب تحریک رشد مو می‌شود. علاوه بر این، ویتامین E بر روی شکنندگی و موخوره تاثیر دارد و سبب درخشندگی موها نیز می‌شود. بنابراین اگر از مواد حاوی ویتامین E و یا روش درمانی ویتامینه استفاده کنید، می‌توانید این ماده را جذب کرده و از این طریق موهای خود را سالم‌تر و زیباتر نمایید.

  • زینک (روی)

زینک یا روی، نقش ویژه‌ای در رشد و ترمیم موهای سر دارد. در صورتی که میزان این ماده در بدن کم شود، بر مو تاثیر گذاشته شده و سبب افزایش ریزش آن می‌گردد. برای همین بهتر است از مواد غذایی حاوی زینک از جمله گوشت گاو، مرغ، جگر گوساله، آجیل سویا، جوانه گندم و … استفاده کنید تا بتوانید به جذب این ماده به بدن کمک کنید.

ویتامینه مو چه عوارضی دارد؟

 

ویتامینه مو چه عوارضی دارد؟

 

در ابتدا بهتر است اشاره کنیم که موادی که در ویتامینه مو به کار برده می‌شوند، اکثر اوقات شیمیایی نیستند و عوارض و مشکلی ندارند. برای همین نمیتوان به طور قطع عنوان کرد که ویتامینه کردن مو عوارض خاصی دارد. با این حال یک سری باورهای اشتباه در این رابطه وجود دارد و ممکن است سبب تاثیرات منفی بر روی شما و موهایتان شوند. در اینجا به این موارد اشاره کرده و با حقایق موجود در رابطه با ویتامینه مو آشنا می‌شویم.

  • ویتامینه یک روش مکمل برای روش‌هایی چون کراتینه است

زمانی که صحبت از ویتامینه مو می‌شود، بسیاری از افراد تصور دارند که با این کار می‌توانند موهای خود را کاملا احیا کرده و به صافی آن کمک نمایند. در صورتی که اینطور نبوده و ویتامینه یک روش مکمل برای روش‌هایی چون کراتینه و صافی مو است. افرادی که دوست دارند موهای خود را تقویت کرده و خشکی آن را برطرف کنند و علاوه بر این موهایشان صاف گردد، بهتر است در ابتدا به انجام روش‌هایی چون کراتینه یا پروتئینه مو بپردازند و سپس پس از حدود 45 روز اقدام به ویتامینه کردن موهایشان کنند. با این کار ماندگاری و تاثیر کارهای صورت گرفته و تقویت موها بیشتر می‌شود.

  • عدم قطعی ریزش مو با ویتامینه

باور اشتباه دیگری که راجع به ویتامینه وجود دارد، قطع ریزش مو با انجام آن است. در صورتی که ویتامینه تاثیری در کنترل ریزش مو ندارد و باید به موارد دیگری نیز در کنار آن توجه گردد. با این حال از آنجایی که در این روش به پاکسازی و لایه‌برداری پوست سر پرداخته می‌شود، میتوان چربی کف سر را کنترل کرده و از این طریق ریزش مو را تا حدی کاهش داد.

  • موقتی بودن اثرات ویتامینه

ویتامینه همچون کراتینه یا پروتئینه، از مدت زمان اثرگذاری خاصی برخوردار نمی‌باشد و نمیتواند تاثیری دائمی یا مدت‌دار روی موها داشته باشد. در واقع با استفاده از این روش میتوان تنها رطوبت و آبرسانی موها را تا مدتی افزایش داده و آنها را از مواد مورد نیاز تغذیه کرد. پس از آن نیز تاثیر این مواد از روی مو از بین رفته و شما مجددا باید برای ویتامینه کردن موهای خود اقدام نمایید.

معایب ویتامینه کردن مو

به طور کلی و خوشبختانه، عوارض و یا معایب خاصی برای این روش درمانی مشاهده نشده است. با این حال شاید از معایب ویتامینه مو بتوان به موقتی بودن آن اشاره کرد. همانطور که گفته شد اثرات ویتامینه بر روی مو موقت است و مدت زمان خاصی ندارد. از این رو زمانی که اثر مواد به کار رفته در این روش از بین برود، باید مجددا برای انجام آن اقدام کرد. در واقع افرادی که از روش ویتامینه مو برای ترمیم موهای خود استفاده می‌کنند، باید توقع و انتظارات خود را از  طول اثربخشی آن کاهش دهند. پس از ویتامینه کردن موها، بهتر است به تغذیه خود توجه کرده و از انواع مواد غذایی سالم و حاوی ویتامین‌های مختلف و ضروری بدن استفاده کرد. همچنین بهتر است میزان رنگ و دکلره کردن موها را کاهش داده تا از این طریق به حفظ سلامتی موها کمک شود.

قیمت ویتامینه مو چقدر است؟

 

قیمت ویتامینه مو چقدر است؟

حال که با عوارض و معایب ویتامینه مو آشنا شدید، شاید برایتان سوال باشد که هزینه انجام ویتامینه مو چقدر است؟ در پاسخ باید اشاره کنیم که هزینه ویتامینه مو، بستگی به موارد متعددی دارد که در اینجا به  آنها اشاره می‌کنیم.

  • اندازه و حجم موها: میزان بلندی مو و حجم آن، در هزینه ویتامینه تاثیر دارد. چرا که بسته به بلندی و حجیم بودن مو، به مواد بیشتری نیاز بوده و برای انجام آن باید زحمت بیشتری کشیده شود.
  • برند مواد ویتامینه: به طور کلی برندها تاثیر زیادی در قیمت کار دارند. برندهایی که از شهرت بیشتر و کیفیت بالاتری برخوردار هستند، قیمت بیشتری هم دارند. بنابراین یکی از عوامل موثر در قیمت ویتامینه مو، برند و کیفیت مواد است.
  • شهرت آرایشگاه یا تخصص آرایشگر: در صورتی که قصد ویتامینه کردن مو در یک سالن آرایشی حرفه‌ای و تخصصی داشته باشید، باید هزینه بیشتری برای آن در نظر بگیرید. چرا که آرایشگران این سالن‌های زیبایی، به تخصص بالایی در انجام روش‌های زیبایی رسیده‌اند و می‌توانند بدون کوچکترین آسیبی موهای شما را ترمیم نمایند. محل و موقعیت جغرافیایی سالن نیز مهم است و طبیعتا در سالن‌های زیبایی مناطق بالاتر به دلیل افزایش اجاره سالن، هزینه انجام ویتامینه مو بیشتر در نظر گرفته می‌شود.

جمع بندی

در این روش به بررسی معایب و عوارض ویتامینه پرداختیم و با ویتامین‌ها و املاح موجود در این روش درمانی آشنا شدیم. همانطور که اشاره کردیم موادی که در ویتامینه کردن موها مورد استفاده قرار می‌گیرند، عموما شیمیایی نیستند. برای همین مشکلی برای موها ندارند و نمیتوان عوارض خاصی را برای ویتامینه کردن مو در نظر گرفت. از این رو اگر موهایتان دچار خشکی و شکنندگی شده است، می‌توانید از روش موقت ویتامینه استفاده کرده و از این طریق مواد مورد نیاز برای رشد و ترمیم موها را جذب ساقه مو نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *