کراتین کردن موها موجب بازیابی سلامتی و درخشندگی موها میشود. این متد زیبایی میتواند پروتئین کراتین از دست رفته مو را جبران کرده و موها را به حالت زیبا و درخشانی برساند. در روش کراتینه از مواد کراتین سازگار با مو استفاده میشود. میزان مواد مصرفی هم بستگی به عواملی همچون حجم و قد موها دارد. حال بهتر است ببینیم که چند میل کراتین برای مو مصرف میشود و چه عوامل دیگری در تعیین میزان مواد مصرفی تاثیر دارد.
کراتین مو چیست و چه کاربردی دارد؟
برخی افراد به طور ذاتی از موهای وز و حالتدار برخوردار هستند و همواره از وز بودن موهای خود ناراضی هستند. برخی دیگر هم به دلیل استفاده زیاد از مواد دکلره و رنگ و همچنین ابزارهای حرارتی نظیر سشوار و اتوی مو، با وزشدگی و یا سوختگی موهایشان مواجه میشوند. این افراد میتوانند برای رفع این مشکلات به سراغ استفاده از متدهایی همچون کراتینه مو بروند. با این که کراتینه مو یک راه حل دائمی و همیشگی نیست، اما میتواند برای چندین ماه موها را به حالت زیبا و خوش حالتی تغییر دهد. حتی پس از درآمدن ریشه مو میتوان با پرداخت هزینه کم، ریشه موها را کراتین کرده و آنها را به حالت یکدست و صافی رساند.
مواد کراتینه مو
سوالی که برای بسیاری از افراد مطرح است این است که کراتینه چگونه سبب احیا و صاف شدن موها میشود؟ در این رابطه باید اشاره کنیم که مو و ناخن انسان به طور طبیعی از پروتئینی به نام کراتین برخوردار است. به عبارتی پروتئین کراتین جزو پروتئینهای اصلی در مو و ناخن و حتی دندان و پوست است و حدود 70 درصد ساختار آنها را تشکیل میدهد. این پروتئین بر روی تعیین ساختار ظاهری این اندامها تاثیر دارد و میتواند به حفظ سلامتی آنها کمک نماید.
حال زمانی که موها به طور مداوم در معرض حرارت دستگاههای اتو و سشوار قرار گرفته و یا مدام رنگ و دکلره میشوند، درصد زیادی از پروتئین کراتین طبیعی از بین میرود. در این شرایط ساختمان کراتینی موها از بین رفته و جلوه طبیعی و سالم آنها مخدوش میگردد. در این شرایط افراد میتوانند به سراغ روش کراتینه مو بروند و از طریق آن پروتئین از دست رفته موها را جبران کنند. در طی این فرآیند مواد کراتینه مو که حاوی مواد مختلفی از جمله پروتئین کراتین است، بر روی مو اعمال شده و موها به حالت سالم و درخشان خود میرسند. پس عمل کراتینه مو در واقع به معنای استفاده از مواد شیمیایی جهت احیای دوباره ساختمان کراتین مو است. این روش یک روش نیمه دائمی محسوب شده و میتواند موها را تا حداکثر 6 ماه صاف و خوش حالت نماید. البته صافی موها بستگی به نوع کراتینه دارد. در صورتی که از کراتینه احیا برای موها استفاده شود، تنها بر روی ترمیم بافت مو تاثیر گذاشته شده و حالت موها به همان شکل حفظ میشود.
چند میل کراتین برای مو مصرف میشود؟
بسیاری از بانوان برای کراتین کردن موهای خود به سالنهای آرایشی معتبر مراجعه میکنند. کراتینه مو در سالن زیبایی باعث میشود تا موها به طور تخصصی کراتینه شوند و از آسیب به آنها جلوگیری گردد. حال برخی بانوان به جای مراجعه به آرایشگاه به کراتین کردن موهای خود در منزل میپردازند. این افراد باید مواد کراتینه و ابزارهای لازم برای این کار را تهیه کنند تا بتوانند تا حدودی از پس کار برآیند. حال سوالی که وجود دارد این است که برای کراتینه چند میل مواد لازم است و چگونه میتوان از میزان مواد لازم برای این کار اطلاع پیدا کرد؟
در پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم که حجم مواد لازم برای کراتینه مو به قد و حجم موها بستگی دارد. هر چقدر موها حجم بیشتری داشته باشند، به مواد بیشتری هم جهت کراتینه نیاز دارند. همچنین موهای بلند نسبت به موهای کوتاه مواد بیشتری را مصرف میکنند. حال به طور میانگین میتوان گفت موهای کوتاه بین 70 الی 120 میل، موهای متوسط بین 100 الی 150 میل، موهای بلند بین 150 الی 250 میل و موهای خیلی بلند بین 250 الی 400 میل مواد نیاز دارند. همانطور که مشخص است میزان مواد به صورت تقریبی اعلام شده است. برای همین مقدار دقیقی نمیتوان برای آن عنوان کرد. با این حال آرایشگرانی که به طور تخصصی در زمینه کراتینه مو فعالیت دارند، با مشاهده موی مشتری میتوانند به میزان مواد لازم برای کراتین کردن آنها پی ببرند و بر اساس آن هزینه کراتینه مو را اعلام نمایند.
عوامل موثر بر روی تعیین میزان میل کراتین
همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم میزان مواد مصرفی کراتینه بر اساس عوامل مختلفی تعیین میشود. در وهله اول حجم و تراکم مو در تعیین میزان مواد کراتین موثر است. خانمهایی که موهای بسیار پرپشت و حجیم دارند، به مواد بیشتری برای کراتین کردن موهایشان نیاز است. اما خانمهایی که موهای بسیار کم پشت و نازکی دارند، مواد کمتری برایشان مصرف میشود. از سوی دیگر قد و ارتفاع مو بر روی میزان مواد مصرفی موثر است. هر چقدر موها بلندتر باشند، مقدار مواد استفاده شده نیز بیشتر میشود.
به جز دو فاکتور حجم و قد مو، عامل دیگری هم بر روی تعیین میزان مواد کراتینه موثر است و آن صاف یا مجعد بودن موها است. برخی بانوان موهایشان کمی حالتدار است و دوست دارند آنها را به صافی نیمه دائمی برسانند. اما برخی دیگر از موهای بسیار وز و یا فر برخوردار هستند و تمایل به صافی موهایشان دارند. برای این دسته از افراد از مواد کراتینه بیشتری استفاده میشود. از سوی دیگر غلظت مواد کراتینه هم در این رابطه موثر است. موادی که غلظت بسیار کمی داشته و رقیق هستند، بیشتر مصرف میشوند.
نکات مهم در رابطه با کراتینه مو
افرادی که به کراتین کردن موهای خود میپردازند، بهتر است چند نکته را مدنظر داشته باشند:
- صاف شدن موها در پی کراتینه تنها به خاطر پروتئین کراتین نیست؛ بلکه مواد شیمیایی دیگری نظیر فرمالدهید نیز در صاف شدن موها تاثیر بسیار زیادی دارند. برای همین است که بسیاری از مواد کراتینه حاوی فرمالدهید هستند. این ماده شیمیایی تاثیر چشمگیری در صافی موها دارد. با این حال از آنجایی که یک ماده خطرناک و مضر محسوب میشود، برخی از شرکتها به جای آن از متیل گلیکول استفاده میکنند. این ماده خطرات فرمالدهید را ندارد.
- برای اینکه مواد کراتینه به خوبی جذب موها شوند، باید به قرنطینه کردن موها توجه شود. بر این اساس موها نباید تا 72 ساعت پس از کراتینه شسته شوند. در صورتی هم که موها به طور سهوی خیس شوند، باید خیلی سریع با باد سشوار خشک شوند. حتی بهتر است به اتوکشی موها پرداخته شود تا تغییری در حالت آن رخ ندهد.
- در 72 ساعت اول موها از حساسیت زیادی برخوردار هستند و درجه بالایی از شکنندگی را دارند. برای همین در سه روز اول باید از بستن موها با کش و سنجاق خودداری شود. این کار سبب تغییر در حالت و بافت مو میشود.
- پس از کراتین کردن موها باید حتی الامکان تعداد دفعات حمام در طی هفته را کاهش داد. چرا که شستشوی زیاد میتواند اثر کراتینه را زودتر از بین ببرد. پس از هر بار استحمام نیز باید در ابتدا موها را با حوله مناسب آبگیری کرده و سپس از باد ملایم سشوار برای خشک کردن آنها استفاده کرد.
- شستشوی موهای کراتین شده باید با شامپوی مخصوص صورت بگیرد. شامپوهای مخصوص کراتینه شامل موادی هستند که به دوام و ماندگاری بیشتر کراتینه کمک میکنند. در رابطه با بهترین شامپوی کراتینه بهتر است از آرایشگر خود سوال بپرسید تا بر اساس مواد کراتینه شامپو و ماسک موی مناسب را به شما معرفی نماید.
- پس از کراتینه باید تا حد امکان از استفاده از اتوهای داغ و براشینگهای قوی خودداری شود. چرا که گرمای زیاد میتواند موجب آزاد شدن ذرات ریز گاز فرمالدهید شود. البته در صورتی که در مواد کراتینه این ماده شیمیایی وجود داشته باشد.
- بعد از کراتین کردن موها باید از برخورد آب کلردار یا آبهای شور با موها خودداری شود. آب استخر به دلیل وجود کلر برای موهای کراتین شده مناسب نبوده و میتواند ماندگاری اثر آن را کاهش داد.
آیا کراتینه مو سبب ریزش مو میشود؟
در بخش پایانی بهتر است به یکی از سوالات پر تکرار یعنی ارتباط ریزش مو و کراتینه بپردازیم. همانطور که متوجه شدیم کراتین یکی از پروتئینهای اصلی مو است که با متد کراتینه مقدار از دست رفته این پروتئین جبران میشود. برای همین غیر منطقی است که فکر کنیم این ماده میتواند منجر به ریزش موها شود. تنها مادهای که ممکن است سبب ریزش مو شود، فرمالدهید است. برخی افراد به دلیل حساسیت به این ماده دچار ریزش مو پس از کراتینه میشوند. البته اصل یا تقلبی بودن مواد کراتینه نیز در این زمینه موثر است. برای همین حتما به این موارد توجه داشته باشید تا شاهد چنین مشکلی نباشید.
جمع بندی
در این مطلب در رابطه با میزان کراتین مورد نیاز برای موهای مختلف صحبت کردیم. همانطور که اشاره کردیم حجم، قد و بافت مو و همچنین غلظت مواد کراتینه بر روی تعیین میزان مورد نیاز آن موثر است. آرایشگران حرفهای از میزان کراتینه مورد نیاز برای هر مو اطلاع دارند و بر اساس آن هزینه کراتینه را عنوان میکنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه و همچنین اطلاع از هزینه کراتینه مو میتوانید با شمارههای سالن یاسمن بیوتی تماس حاصل فرمایید.
6 Comments
کراتینه رو موهای خیلی مجعد و وز خیلی تاثیر داره. موهای لخت خیلی دیگه ابریشمی میشه
این سالن کار کراتینه و اکستنشن موش خیلی خوبه
کراتینه روش خوبیه. ولی پروتئین تراپی بیشتر مو رو درمان و احیا میکنه
کراتینه روش خوبیه. فقط نیاز به قرنطینه داره
این سالن خدمات کراتینه و اکستنشنش واقعا بی نظیره
این سالن خدمات کراتینه و اکستنشنش واقعا بی نظیره