روش های درمان خشکی مو

روش های درمان خشکی مو

خشکی مو یک مشکل متداول است که می‌تواند افراد در هر سنی را تحت‌تأثیر قرار دهد؛ اما بیشتر خانم‌ها دچار آن می‌شوند. موهای خشک می‌توانند زبر، شکننده، کدر و مستعد موخوره باشند. عوامل متعددی از جمله موارد زیر می‌توانند باعث خشکی مو شوند.

عوامل خشکی مو

  • عوامل محیطی: آب‌وهوای خشک، باد، نور خورشید و استفاده از ابزارهای گرمایشی مانند سشوار و اتو مو می‌تواند رطوبت مو را از بین ببرد و باعث خشکی مو شود.
  • عوامل ژنتیکی: برخی افراد به طور طبیعی موهای خشک تری دارند. این امر به دلیل کمبود تولید چربی طبیعی توسط پوست سر اتفاق می‌افتد. همچنین برخی مشکلات پوستی مانند اگزما و درماتیت سبورئیک می تواند باعث خشکی مو شود.
  • مراقبت نامناسب: شستشوی بیش از حد مو، استفاده از شامپوهای نامناسب و رنگ‌کردن یا دکلره کردن مو می‌توانند به خشکی مو منجر شوند.

از علائم دچارشدن به خشکی مو می‌توان به کدرشدن، گره‌خوردن، شکنندگی، وزشدگی موها و همچنین خارش و التهاب پوست سر و موخوره اشاره نمود.

 

عوامل خشکی مو

 

اما در اکثر مواقع خشک‌شدگی مو را می‌توان با استفاده از راهکارهای خانگی درمان نمود و نیازی به مصرف دارو نمی‌باشد. در ادامه به توضیح روش‌های درمان خشکی مو خواهیم پرداخت.

1. تغییر سبک زندگی

استرس می‌تواند مهم‌ترین عامل خشکی و ریزش مو محسوب شود، بنابراین درصورتی‌که دچار استرس شده‌اید و یا در محیط‌های پرتنش مشغول کار هستید، می‌توانید با استفاده از مدیتیشن، یوگا و ورزش حجم اضطراب خود را کاهش داده و در نتیجه موهای سالم‌تری داشته باشید. همچنین کم‌خوابی نیز یکی دیگر از عوامل مؤثر در خشکی مو است که این امر نیز با 7 الی 8 ساعت خواب کافی در شبانه‌روز برطرف می‌گردد.

2. نوشیدن آب کافی

نوشیدن آب کافی در طول روز و همچنین استفاده از سبزی‌ها و مواد غذایی سرشار از آب می‌تواند به تأمین میزان رطوبت موردنیاز موها کمک نموده و از خشک‌شدگی آنها جلوگیری نماید.

3. مصرف غذاهای سالم

غذاهای حاوی ویتامین A مانند هویج، کدوحلوایی و اسفناج در سلامت پوست و مو بسیار مؤثر مواقع می‌شوند. همچنین غذاهای سرشار از ویتامین E نیز به حفظ رطوبت مو و جلوگیری از خشکی مو کمک می‌کنند.

علاوه بر این استفاده از مواد غذایی شامل ویتامین B و آهن در حفظ سلامت پوست و مو اثرگذار هستند.

4. کاهش مصرف کافئین و الکل

کافئین و الکل هر دو باعث جذب آب بدن و درنتیجه خشکی موها می‌شوند؛ بنابراین بهتر است از نوشیدنی‌های الکلی پرهیز نمایید و به‌جای مصرف کافئین از دم‌نوش‌های طبیعی و آرام‌بخش استفاده کنید.

5. روغن تراپی مو

روغن تراپی یکی از راه‌های افزایش سلامت مو و درمان خشکی و شکنندگی موها است. این فرایند با استفاده از انواع روغن‌ها مانند روغن نارگیل، روغن بادام، روغن‌زیتون و روغن رزماری پیش یا پس از حمام صورت می‌گیرد. این روغن‌ها به حفظ رطوبت و سلامت مو کمک نموده و حتی باعث رویش مجدد آنها خواهند شد.

 

روغن تراپی مو

6. کاهش دفعات شستشوی مو

شامپوها در کنار ازبین‌بردن کثیفی و عرق، چربی‌های طبیعی سر را نیز از بین می‌برند. حد طبیعی این چربی‌ها موجب براق شدن و سلامت مو می‌شود و حذف آن منجر به خشکی موها خواهد شد.

بنابراین، شستشوی یک روز در میان موها و یا استفاده از شامپوی مخصوص موی خشک و یا شامپوهای ملایم می‌توانند از خشکی بیش از حد موها جلوگیری کنند.

7. کاهش استفاده از ابزارهای گرمایشی

استفاده از سشوارها، بابیلیس‌ها و اتوهای مو در عین حالت دادن به موها و افزایش زیبایی آنها منجر به خشکی و شکنندگی آنها خواهد شد؛ بنابراین پیش از به‌کارگیری این دستگاه‌ها بهتر است از محافظ‌های حرارتی مو استفاده نمایید.

8. دوش آب سرد را امتحان کنید

آب داغی که برای شستشوی بدن خود در حمام استفاده می‌کنید ممکن است موهای شما را بسوزاند. دوش آب سرد فوایدی برای سلامتی دارد و رشد سریع موها می‌تواند از جمله آنها باشد. پس از شامپو کردن و حالت دادن به موهای خود در حمام، موهای خود را به مدت یک یا دو دقیقه در دمای سردتر آب بشویید تا تارها احیا شوند و پوست سرتان تازه شود.

9. از قرار گیری در معرض نور خورشید بپرهیزید

اشعه ماورای‌بنفش علاوه بر پوست، می‌تواند به ساقه مو نیز آسیب برساند. به همین دلیل اگر موهای خشکی دارید در طول فعالیت‌های روزانه در خارج از خانه به جهت جلوگیری از تابش نور خورشید روی موها از پوششی مانند کلاه برای سرخود استفاده نمایید. همچنین اگر قبلاً موهای شما در معرض اشعه ماورای‌بنفش قرار گرفته و دچار آسیب شده است، استفاده از ماسک ژل آلوئه‌ورا می‌تواند به ترمیم موهای صدمه‌دیده کمک کند.

10. به متخصص پوست و مو مراجعه نمایید

درصورتیکه موهای شما دچار خشکی، شکنندگی و ریزش بیش از حد شده‌اند و با استفاده از راهکارهای خانگی بهبود پیدا نکرده‌اند، لازم است به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه نموده و از داروها و درمان‌های شیمیایی استفاده نمایید.

به متخصص پوست و مو مراجعه نمایید

جمع بندی

خشکی مو در اثر عوامل مختلفی از جمله محیط زندگی، سبک زندگی، مواد غذایی مصرفی و بیماری‌ها به وجود می‌آید. از طرفی راه‌های متعددی مانند استفاده از ماسک‌های مو پیش‌وپس از حمام، روغن تراپی، پروتئین تراپی و بوتاکس مو و به‌کارگیری روش‌های مراقبتی مو برای درمان این عارضه وجود دارد. اما پیش از هرگونه فعالیتی در جهت درمان، بهتر است نسبت به شناسایی علت بروز خشکی مو اقدام نمایید. زیرا با شناسایی علت، پیداکردن راه درمان نیز آسان‌تر خواهد شد.

همچنین لازم به ذکر است استفاده مداوم از مواد دکلره و رنگ‌‌های مو یکی از اصلی‌ترین علت‌های خشکی مو محسوب می‌شوند که با اتخاذ روش‌های مراقبتی پس از رنگ‌کردن مو می‌توان از این آسیب جلوگیری نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *