یکی از روشهایی که در حال حاضر بانوان زیادی از آن برای ترمیم و احیای موهای خود استفاده میکنند، کراتینه است. کراتینه شامل یک سری مواد مخصوص است که با قرارگیری بر موی سر سبب ترمیم و همچنین صافی آن میشوند. این مواد باید برای مدت زمان خاصی بر روی سر قرار بگیرند تا تاثیرات خود را به خوبی برجای بگذارند. در ادامه با مراحل کراتینه آشنا شده و به مدت زمان ماندن کراتین بر روی مو پی خواهیم برد.
بررسی مراحل کراتینه مو به صورت گام به گام
افرادی که به قصد کراتین کردن موهای خود به آرایشگاه مراجعه میکنند، باید زمان کافی برای این کار را در نظر بگیرند. چرا که کراتینه شامل چندین مرحله است که هر کدام نیاز به صرف زمان خاصی دارند. در این بازه زمانی موها به خوبی کراتینه شده و اثر خود را در همان جلسه نشان میدهند. در اینجا به بررسی مراحل کراتین کردن موها میپردازیم:
-
کوتاهی مو در صورت لزوم
در صورتی که کراتینه به قصد احیا و برطرف کردن شکنندگی و موخوره انجام شود، آرایشگر به بررسی موها پرداخته و اقدام به کوتاهی مو برای برطرف کردن موخورهها مینماید. کوتاهی مو تنها در حد برطرف شدن موخورهها صورت میگیرد و تاثیر زیادی بر روی قد موها نمیگذارد.
-
شستشوی موها با شامپوی مناسب
مرحله بعد شستن موها با یک شامپوی مناسب است. معمولا برای این کار از شامپوهای مخصوص کراتین استفاده میشود تا نتیجه بهتری در پی داشته باشد. شستشوی مو باید با دقت صورت بگیرد تا هرگونه مواد اضافی همچون تافت و ژل و یا چربیهای موجود بر روی موها به خوبی از بین برود. در غیر این صورت مواد اضافی مانع از تاثیرگذاری کراتین شده و نتیجه مطلوب را نمیدهد. در صورت لزوم بهتر است موها به تعداد دو بار شستشو داده شوند.
-
خشک کردن موها و تقسیمبندی آن
بعد از شستشوی موها باید به سراغ خشک کردن آنها رفت. از آنجایی که مواد کراتینه باید بر روی موهای خشک گذاشته شوند، لازم است که موها به طور کامل خشک شوند. برای این کار هم باید از باد ملایم سشوار استفاده کرده و از طریق آن تمام بخشهای مو را خشک کرد. پس از خشک شدن مو، آرایشگر اقدام به تقسیمبندی موها مینماید و با استفاده از گیره آنها را به خوبی تقسیم میکند. این کار برای این است که مواد کراتین مو به خوبی به تمام بخشهای مو نفوذ کنند و هیچ یک از بخشها بدون مواد باقی نماند.
-
گذاشتن مواد کراتین بر روی موها
یکی از مراحل بسیار مهم در کراتینه مو، مرحله موادگذاری است. در این مرحله آرایشگر مواد کراتین مو را آماده کرده و به صورت بخش به بخش بر روی موها قرار میدهد. برای اینکه تمام ساقهها به مواد آغشته شوند، از شانه دندانه ریز استفاده میشود تا به خوبی مواد روی موها پخش شوند. یکی از نکات مهم در این مرحله این است که مواد کراتین مو نباید با کف سر برخورد داشته باشند. چرا که ممکن است سبب ایجاد التهاب و حساسیت شوند. به خصوص اگر فرد از پوست سر حساسی برخوردار باشد.
-
زمان دادن به مواد یا مکث کراتین
پس از قرارگیری مواد کراتینه بر روی مو، باید کمی صبر کرده تا مواد به خوبی بر روی ساقههای مو اثر بگذارند. مدت زمان قرارگیری مواد کراتین بر روی مو، بستگی به مواردی دارد که در بخش بعدی بیشتر به آن خواهیم پرداخت.
-
خشک کردن موها و اتوکشی
در ابتدا موها با باد ملایم سشوار خشک میشوند تا آماده اتوکشی شوند. مرحله اتوکشی نیز جزو مراحل بسیار مهم و تاثیرگذار در کراتینه است. آرایشگر باید با حوصله اقدام به اتو کشیدن موها نماید و تمام ساقههای مو را صاف کند. حرارت اتوی مو باید به طور یکسان به تمامی بخشهای مو برسد و در عین حال از سوختن موها جلوگیری شود. در این زمان کراتینه مو به پایان رسیده و فرد میتواند تاثیر آن بر موهای خود را به خوبی مشاهده نماید.
مدت زمان لازم برای ماندن کراتین روی موها
افرادی که قصد دارند موهای خود را کراتینه نمایند، باید در حدود 3 الی 4 ساعت زمان را به آن اختصاص دهند تا موهایشان به خوبی کراتینه شود. البته این مدت زمان به حجم و قد موی افراد نیز بستگی دارد. افرادی که موهای بلندتر یا بسیار پرپشت دارند، باید زمان بیشتری را برای این کار در نظر بگیرند تا مواد کراتینه بر روی تمام بخشهای مو قرار بگیرد.
یکی از مهمترین مراحلی که به زمان زیادی هم نیاز دارد، مرحله موادگذاری بر روی موهای مشتری است. در این مرحله آرایشگر باید با دقت و با حوصله مواد کراتین را بر روی موها قرار دهد. به طوری که هیچ بخشی از آن بدون مواد باقی نماند. معمولا مدت زمان ماندن کراتین روی مو در حدود 30 الی 60 دقیقه است. این بازه زمانی برای جذب مواد به موها مناسب است و میتواند تاثیر خود را به خوبی برجای بگذارد. البته این مدت زمان هم بستگی به نوع موی افراد و همچنین نوع مواد کراتین مو دارد. هر چقدر مواد کراتینه از کیفیت بیشتری برخوردار باشند و از برند معتبرتری تهیه شده باشند، تاثیرات بیشتر و بهتری بر روی موها میگذارند و آنها را به خوبی صاف و خوش حالت مینمایند.
چرا نیاز به قرنطینه کردن موها بعد از کراتینه است؟
در رابطه با اینکه چرا نیاز به قرنطینه مو بعد از کراتین است، بهتر است به نحوه عملکرد کراتین بر روی موها اشارهای داشته باشیم. ساختمان موی سر با یک لایه که سطحی فلسدار دارد، پوشیده است. این فلسها کوتیکول نام دارند و در حال عادی همچون پولک ماهی بر روی هم بسته میشوند. زمانی که برای کراتینه کردن و گذاشتن مواد از شامپوی مخصوصی جهت شستشوی موها استفاده میشود، فلس یا همان کوتیکول موها باز میشود. در واقع برای اینکه مواد کراتین در مو به خوبی نفوذ کنند و اثر خود را بگذارند، نیاز به باز شدن فلسها است. حال پس از گذاشتن مواد کراتینه بر روی موها، نیاز به بسته شدن فلسهای مو است که قرنطینه مو این کار را انجام میدهد. در واقع کارایی اصلی قرنطینه مو بعد از کراتینه، بسته شدن فلسهای مو است.
تاثیرات قرنطینه در جذب مواد کراتینه
قرنطینه کردن موها پس از کراتینه به مواد مصرفی بستگی دارد. برخی از مواد در همان مرحله پایانی شستشو شده و از روی موها پاک میشوند. چرا که این مواد میتوانند در زمان مکث اثر خود را بر روی موها بگذارند. اما برخی از مواد کراتینه به این شکل نیستند و مشتری باید با همان مواد به خانه رفته و از شستشوی موها به مدت 48 الی 72 ساعت خودداری نماید. در اصطلاح موهای مشتری به مدت دو الی سه روز قرنطینه میشوند تا تاثیرات خود را به خوبی برجای بگذارند.
در رابطه با قرنطینه مو بعد از کراتینه باید اشاره کنیم که قرنطینه کردن نه تنها به مواد کراتینه بستگی دارد، بلکه به شرایط موی افراد هم مرتبط است. در صورتی که موی مشتری بسیار ضعیف و آسیب دیده باشد، توان جذب مواد کراتینه در همان روز اول را ندارد. برای همین به این افراد توصیه میشود که موهای خود را برای حداکثر سه روز قرنطینه نمایند تا مواد تاثیرات خود را بگذارند. این مدت زمان برای بسته شدن کوتیکولهای مو است. پس در صورتی که آرایشگر توصیه به قرنطینه کردن موها داشت، باید از شستشوی آنها خودداری کرده و در صورت خیس یا نمدار شدن موها بلافاصله آنها را خشک کرد.
چند نکته مهم پس از کراتینه مو
کراتینه جزو روشهایی است که نیاز به مراقبت زیادی دارد. در صورتی که به نکات مهم و مراقبتهای پس از کراتینه توجهی نشود، مو ممکن است به حالت قبلی خود بازگردد. برای همین حتما به نکات توصیه شده از سوی آرایشگر توجه داشته باشید تا بتوانید از حداکثر دوام و ماندگاری کراتینه مو بهره ببرید. مهمترین نکات عبارتند از:
- در صورتی که موها نیاز به قرنطینه کردن داشتند، حتما از شستشوی موها خودداری کرده و مانع از خیس و مرطوب شدنشان شوید.
- پس از گذراندن دوره قرنطینه، موها را با ملایمت بشویید و از مالش شدید آنها خودداری نمایید. همچنین در زمان خشک کردن موها با حوله، تنها آب اضافی موها را بگیرید و سپس آنها را با باد ملایم سشوار خشک کنید.
- برای شستشوی موهای کراتین شده حتما از شامپوهای توصیه شده توسط آرایشگر استفاده کنید. موهای کراتین شده باید با شامپوهای مخصوصی شسته شوند تا اثرشان حفظ شود.
- در زمان خواب از بالشهای ساتن و ابریشمی استفاده کنید. این مواد نرم و لطیف هستند و سبب شکستگی موها نمیشوند. همچنین برای بستن موهای خود از کشهای ساتن استفاده کنید تا موها آسیبی نبینند. در صورتی که موها با کشهای خیلی سفت بسته شوند، دچار آسیب میشوند.
جمع بندی
مدت زمان ماندن مواد کراتینه بر روی موها بستگی به مواردی چون نوع مواد و همچنین شرایط موی افراد دارد. با این حال معمولا این مدت زمان در حدود 30 دقیقه الی 1 ساعت است. برخی از مواد کراتینه هم نیاز به قرنطینه کردن دارند و باید به مدت 2 الی 3 روز به خوبی قرنطینه شوند. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر میتوانید با مجموعه یاسمن بیوتی در تماس باشید و مشاورههای لازم را از کراتینکاران دریافت نمایید.